Gå til innholdet
Norsk | English
 

Music Competitions Norway

Flere internasjonale musikkonkurranser i Norge holder et høyt kunstnerisk nivå innen sine respektive disipliner. Gjennom nettverket Music Competitions Norway arbeider Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse for å skape interesse for, og bevissthet om, musikkonkurransefeltet i Norge.

 

Top of the World International Piano Competition

Top of the World International Piano Competition arrangeres annethvert år i Tromsø for pianister under 35 år. Konkurransen ble avholdt for første gang i 2009 og har siden den gang blitt et av de viktigste knutepunktene for klassisk musikk i Nord-Norge. Konkurransen tiltrekker seg noen av de beste unge pianistene fra hele verden så vel som en jury bestående av internasjonale toppnavn.

I årene mellom konkurranser arrangerer Top of the World mesterklasser for ungdom. Her gis de største unge pianotalentene i Barentsregionen (i aldersgruppen 12-17 år) muligheten til å delta i en mesterklasse med vinneren av Top of the World fra det foregående året.

For mer informasjon, se www.topoftheworld.no

Top of the world

Trondheim International Chamber Music Competition

Trondheim Internasjonale Kammermusikk-konkurranse ble arrangert for første gang i 2000. Konkurransen avholdes annethvert år og veksler mellom å omfatte strykekvartetter og pianotrioer.

I årene mellom konkurransene avholdes et akademi for samme type ensemble som i neste års konkurranse. Både konkurransen og akademiet fokuserer særlig på unge utøvere og er åpen for kammermusikk-ensembler fra hele verden. Konkurransen og akademiet foregår alltid samtidig med Trondheim Kammermusikkfestival, og deltakerne har fri inngang til alle festivalkonsertene.            

For mer informasjon, se www.ticc.no

TICC

The International Edvard Grieg Piano Competition

Den internasjonale Edvard Grieg-konkurransen ble etablert i 2000 av professor Einar Steen-Nøkleberg, og fra 2000 til 2011 ble konkurransen arrangert ved Norges musikkhøgskole i Oslo. 

I 2012 flyttet konkurransen til ærverdige Troldhaugen i Bergen. Den unike settingen gir unge pianister en helt spesiell innsikt i Griegs inspirerende verden.

For mer informasjon, se www.griegcompetition.com

 

 

 

 

 

EGlogo

Prinsesse Astrid Internasjonale Musikkpris

Prinsesse Astrid Internasjonale Musikkpris har røtter helt tilbake til 1952 og arrangeres annethvert år av Trondheim Symfoniorkester. Listen over tidligere vinnere omfatter fremragende utøvere i norsk og internasjonalt musikkliv, blant annet Kjell Bækkelund og Arve Tellefsen. Prinsesse Astrid, fru Ferner er Trondheim Symfoniorkesters høye beskytter. Konkurransen veksler mellom fiolin og direksjon.                         

For mer informasjon, se her.

tso


Yulia Mazurova og Lina Braaten i semifinalen 2015.