Gå til innholdet
Norsk | English
 

Uttaksjury

Karl-Magnus Fredriksson

Karl-Magnus Fredriksson er en svensk bariton som har vært lied-, oratorium-, konsert- og operasanger siden 1991. Fredriksson har opptrådt med verdensledende orkestre og dirigenter, og er en kjent stemme i nordiske konserthus. Han har sunget på TV og radio en rekke ganger, både i klassiske musikkprogrammer og mer moderne produksjoner. I 2004 ble han utnevnt til hoffsanger hos den svenske kongefamilien.

karl-magnus_fredriksson_photo-matas-bäcker
Foto © Mathas Bäcker


Helene Gjerris

Helene Gjerris er professor og adjunkt ved Det kongelige danske musikkonservatorium. Tidligere har hun vært professor i sang ved Syddansk Musikkonservatorium. Gjerris ble uteksaminert i København, og gjorde sin debut ved DKDMS' solistklasse i 1997. Hun ble tildelt rollen som Carmen ved Den Kongelige Opera i København noen år senere, og har siden det hatt en karriere som opera- og konsertsanger med et repertoar som spenner fra tidlig barokk til samtidsmusikk.

helenegjerris


Mona Julsrud

Mona Julsrud har studert ved Norges musikkhøgskole, og operaskolen ved Royal College of Music i London. I Norge har hun vært en av de mest ettertraktede konsertsangerne i tre tiår, med et repertoar fra tidlig barokk til moderne. Hun har opptrådt på festivaler over hele verden, under ledelse av dirigenter som Frans Bruggen, Philip Herreweghe og Fabio Biondi. Julsrud er professor i sang ved Norges musikkhøgskole i Oslo.

mona_julsrud


Toril Carlsen

Toril Carlsen har figurert i over 70 ulike roller siden hun først ble del av Den norske opera i 1979, som en av de yngste sangerne noensinne. Repertoarlisten hennes er allsidig, og dekker opera, oratorier, romantikken og samtidsmusikk. I tillegg til karrieren som sanger, underviser Carlsen ved Operahøgskolen i Oslo, Barratt Due musikkinstitutt og Lidal North International Opera Workshop. Hun er også et aktiv medlem i flere råd og styreutvalg. Carlsen har vært del av konkurransens uttaksjury i flere år.

toril_carlsen_phoca_thumb_l_portrett_toril_carlsen__2_