Gå til innholdet
Norsk | English
 

Jury

Annilese Miskimmon, Irland/Storbritannia (juryleder)

annilese_photo-robert-workman_crop

Foto: Robert Workman

Annilese Miskimmon er operasjef ved Den Norske Opera & Ballett i Oslo. Før hun kom til Oslo var hun daglig leder/kunstnerisk direktør for Den Jyske Opera. Hun har også vært konsulentassistent ved Glyndebourne Festival og Tour, og kunstnerisk direktør for Opera Theatre Company Ireland. 

Miskimmon er en etterspurt regissør ved internasjonale operahus. Hun har vunnet flere priser for sitt kritikerroste arbeid og deltatt som jurymedlem ved flere internasjonale musikkonkurranser.


Stefan Herheim, Norge

stefan-herheim2_photo-dnob_crop
Foto: Den Norske Opera & Ballett

Stefan Herheim er en renommert norsk operaregissør bosatt i Berlin. Han har gjort et stort antall produksjoner ved flere store internasjonale operascener og ved festspill og festivaler i Salzburg, Bayreuth, Bergen, Glyndebourne og Edinburgh.

Herheim er professor ved Operahøgskolen (KHiO) og er utnevnt som operasjef på Theater an der Wien fra 2022. Fra 2020 iscenesetter han Wagners Tetralogie Der Ring des Nibelungen på Deutsche Oper Berlin. Herheim har blitt kåret til «Årets regissør» av tidsskriftet Opernwelt hele tre ganger. 

 

Sumi Jo, Sør-Korea

sumi-2015-website-4-c_bw
Foto: Youngho Kang

Sumi Jo har etablert seg som en ledende internasjonal sopran. Hun rangeres som verdens bestselgende klassiske sanger, med over 50 CD-innspillinger. Hennes europeiske operadebut var i rollen som Gilda (Rigoletto) ved Verdi-teateret i Trieste i 1986.

Hun har mottatt utmerkelser for forestillinger ved en rekke operahus og konsertsaler. Hennes mange priser inkluderer den internasjonale Puccini-prisen og førstepremien ved internasjonale konkurranser i Seoul, Napoli, Enna, Barcelona, Pretoria og Verona. Sumi ble valgt til UNESCO 'Artist for Peace' i 2003.

 

Tatjana Kandel 

tatjana-8425

Foto: Agnete Schlichtkrull

Tatjana Kandel er castingansvarlig for ensemblene tilknyttet DR Symfoniorkesteret i København. Før hun tiltrådte denne stillingen i 2012, var Kandel daglig leder og kunstnerisk ansvarlig for Danmarks Underholdningsorkester. Kandel har også ledet Copenhagen Summer Festival i Charlottenborg.


Robert Körner, Tyskland

robert-körner2_photo_crop
Foto: Opéra National de Lyon

Robert Körner er kunstnerisk direktør ved Opéra de Lyon og utnevnt som casting-direktør ved Vienna State Opera fra 2020. Han er også leder av operaakademiet i Lyon sammen med teaterets kunstneriske leder.

Körner har lang erfaring innenfor opera og teater, og kommer fra en bakgrunn som solo ballettdanser og ballettadministrator ved Saarländischen Staatstheater Saarbrücken i Tyskland. Han har deltatt som jurymedlem ved flere internasjonale sangkonkurranser.

 

Sergei Leiferkus, Russland

sergei-leiferkus-baritone_photo-canto_bw
Foto: Canto+

Sergei Leiferkus regnes blant verdens mest anerkjente barytonsangere. Han har sunget ved en myriade av verdens ledende operahus og gitt konserter med ledende symfoniorkestre. Leiferkus er fortsatt å se på scenen ved mange operahus og konsertscener.

Han er en ettertraktet pedagog og holder mesterklasser og underviser ved akademier i Berlin, Toronto, Moskva og Boston, samt ved den berømte Britten-Pears School i Aldeburgh.

 

Diane Zola, USA

diane-zola_photo-unknown_crop
Foto: Privat

Diane Zola begynte ved Metropolitan Opera i juli 2018 som assisterende kunstnerisk leder, med ansvar for casting. Hun var tidligere kunstnerisk leder ved Houston Grand Opera, hvor hun startet som direktør for HGO Studio, et internasjonalt anerkjent akademi for unge operasangere, pianister/ pedagoger og dirigenter.

Som en del av hennes brennende engasjement for unge sangere, har Zola gitt mesterklasser og konsultasjoner i store deler av USA, Europa og i Cape Town, Sør-Afrika. Hun har deltatt som jurymedlem ved flere internasjonale musikkkonkurranser.

 

jury-norsk