Gå til innholdet
Norsk | English
 

Konkurransen 2019

img_5461fotocstorvollen

Mellom 13. og 23. august 2019 får Oslo igjen besøk av noen av verdens mest lovende sangtalenter. Gjennom ti intense dager kjemper deltakere fra hele verden om sin plass i den storslåtte finalen på Operaens Hovedscene.

Konkurransen opplever betydelig internasjonal oppmerksomhet. Det gjenspeiler seg i den store søknadsmengden og de mange nasjonene som er representert på søkerlisten. Hele 304 sangere fra 50 ulike land har søkt om deltakelse i årets konkurranse. Av disse blir 40 sangere invitert til de innledende rundene i Oslo. 

Konkurransen har som mål å hjelpe talenter til en fremtidig karriere. Deltakerne tilbys blant annet karriereveiledning fra operasjefer, casting-sjefer, agenter og PR-ekspertise. Prisvinnerne oppnår engasjementer ved norske og internasjonale scener.

I tillegg til finalen på Den Norske Opera & Ballett, omfatter konkurransen en åpningsseremoni i Oslo Rådhus, innledende runder, semifinale, mesterklasser i vokal teknikk og regi, og en konsert med den franske sopranen Mélissa Petit, som vant tredjeprisen i konkurransen i 2013.

Konkurransens innledende runder og semifinale finner sted ved Norges Musikkhøgskole, og begge rundene er åpne for publikum. Rundene blir også livestrømmet på konkurransens hjemmeside, der seere fra hele verden kan følge med på konkurransen. 

Karriereveiledningen og mesterklassen med den internasjonalt anerkjente operaregissøren Stefan Herheim, som også er ett av jurymedlemmene i årets konkurranse, finner sted ved Kunsthøgskolen i Oslo

Konserten med Mélissa Petit og mesterklassen med den internasjonalt anerkjente sopranen Sumi Jo, som også er ett av jurymedlemmene i årets konkurranse, finner sted på vakre Oscarshall, hvor H.M. Dronning Sonja besørger vertskap. 

Mari Lunnan er konferansier på finalekonserten ved Den Norske Opera & Ballett. Konserten blir sendt direkte på NRK Klassisk og blir senere dekket på NRK TV. Finalistene blir akkompagnert av Operaorkesteret, dirigert av Risto Joost.
H.M. Dronning Sonja deler ut prisene, inkludert egne kunstverk.

Konkurransen arrangerer også gallakonsert i Bergen i oktober, i samarbeid med Bergen Filharmoniske Orkester. Blant solistene er tidligere prisvinnere og prisvinnere fra årets konkurranse.

mk2_531584_vendt