Gå til innholdet
Norsk | English
 

Konkurransen 2019

img_5461fotocstorvollen

Mellom 13. og 23. august 2019 fikk Oslo på nytt besøk av noen av verdens mest lovende sangtalenter. Gjennom ti intense dager kjempet deltakere fra hele verden om sin plass i den storslåtte finalen på Operaens Hovedscene.

Konkurransen opplever betydelig internasjonal oppmerksomhet. Det gjenspeiler seg i den store søknadsmengden og de mange nasjonene som var representert på søkerlisten. Hele 304 sangere fra 50 ulike land søkte om deltakelse i årets konkurranse. Av disse ble 40 sangere invitert til de innledende rundene i Oslo. 

Konkurransen har som mål å hjelpe talenter til en fremtidig karriere. Deltakerne ble tilbudt blant annet karriereveiledning fra operasjefer, casting-sjefer, agenter og PR-ekspertise. Prisvinnerne oppnår engasjementer ved norske og internasjonale scener.

I tillegg til finalen på Den Norske Opera & Ballett, omfattet konkurransen en åpningsseremoni i Oslo Rådhus, innledende runder, semifinale, mesterklasser i vokal teknikk og regi, og en konsert med den norske sopranen Mari Eriksmoen, som var finalist i konkurransen 2019.

Konkurransens innledende runder og semifinale fant sted ved Norges Musikkhøgskole, og begge rundene var åpne for publikum. Rundene ble også livestrømmet på konkurransens hjemmeside, der seere fra hele verden har fulgt med på konkurransen. 

Karriereveiledningen og mesterklassen med den russiske barytonen Sergei Leiferkus, som også var ett av jurymedlemmene i årets konkurranse, fant sted ved Kunsthøgskolen i Oslo

Konserten med Mari Eriksmoen og mesterklassen med den internasjonalt anerkjente sopranen Sumi Jo, som også satt i juryen i årets konkurranse, fant sted på vakre Oscarshall, hvor H.M. Dronning Sonja besørget vertskap. 

Mari Lunnan var konferansier på finalekonserten ved Den Norske Opera & Ballett. Konserten ble sendt direkte på NRK Klassisk og er i etterkant tilgjengelig som et Hovedscenen-program på NRK TV. Finalistene ble akkompagnert av Operaorkesteret, dirigert av Risto Joost.
H.M. Dronning Sonja delte ut prisene, inkludert egne kunstverk.

Konkurransen arrangerer også gallakonsert i Bergen 3. oktober, i samarbeid med Bergen Filharmoniske Orkester. Blant solistene er tidligere prisvinnere og prisvinnere fra årets konkurranse.

mk2_531584_vendt