Gå til innholdet
Norsk | English
 

Biografier

Daniele Rustioni (dirigent)

rustioni_daniele_bw
Daniele Rustioni er 34 år og fra Milano. Han er Italias nye stjerneskudd på dirigentpodiet og har nettopp tiltrådt som sjefdirigent for Opéra National de Lyon, etter å ha vært sjefdirigent i Firenze i to år, for Orchestra della Toscana.

Han er utdannet av de kjente italienske dirigentene Gianandrea Noseda og Gianluigi Gelmetti og har vært assistent for Antonio Pappano, sjefdirigent ved Covent Garden i London.

Daniele Rustioni debuterte som operadirigent i en alder av 25 år, og har dirigert jevnlig ved La Scala i Milano siden han var 27. Han har også dirigert ved mange av verdens andre store operahus, blant annet ved Staatsoper Berlin, Bayerische Staatsoper i München og Metropolitan Opera i New York.

Seungju Bahg (Førsteprisvinner 2017)

seungju_bahg
Vinneren av Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse 2017 ble den koreanske tenoren Seungju (Mario) Bahg. Han er 27 år gammel og kommer fra Sør-Koreas nest største by, Busan. I dag bor han i Mannheim, hvor han har videreutdannet seg på konservatoriet og hatt sin profesjonelle debut.

Seungju Bahg beveger seg i hovedsak innenfor det lyriske tenorrepertoaret. Hjemme i Sør-Korea opptrådte han i blant annet Mozarts Tryllefløyten og i oratorier som Haydns Skapelsen og Mendelssohns Elias. I Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse 2017 sang han lyriske arier av blant annet Mozart, Donizetti, Gounod og Puccini.

Hans hittil største gevinst hentet han fra Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, men han har også vunnet priser i andre konkurranser. I 2016 vant han førstepris ved International Opera Singers Contest i Alcamo og andrepris ved Wilhelm Stenhammar International Music Competition i Norrköping, Sverige.

Elsa Dreisig (Andreprisvinner 2015)

elsa_dreisig_-_foto_camilla_storvollen_3x41
Den dansk-franske sopranen Elsa Dreisig vant andreprisen ved Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse 2015. Året etter vant hun førsteprisen ved Operalia, og i 2017 ble hun kåret til Årets Operatalent ved Copenhagen Opera Festival.

Elsa Dreisig er oppvokst i Frankrike og utdannet i Lyon og Paris. I 2015 ble hun tilknyttet Staatsoper Berlin og er i dag fast ansatt der. Hun har også gjesteopptrådt på Opéra National de Paris og Opernhaus Zürich, og i september 2017 var hun solist hos Berliner Filharmonikerne og sjefdirigent Sir Simon Rattle ved sesongåpningens oppsetning av Haydns Skapelsen

Ruslana Koval (Finalistprisvinner 2017)

ruslana_koval
Sopranen Ruslana Koval er 27 år og kommer fra Ukraina. Hun er utdannet ved Tsjaikovskij-akademiet i Kiev og ble i 2014 en del av Young Artists Opera Programme ved Bolsjojteateret i Moskva. 

Ved Bolsjojteateret har hun blant annet sunget rollen som Barbarina i Mozarts Figaros bryllup. Sommeren 2017 sang hun for første gang den store rollen som Gilda i Verdis Rigoletto, ved Operaen i Wupperthal. Hennes drømmerolle er Nattens Dronning i Mozarts Tryllefløyten, fordi det var musikken hun hørte som barn, som ga henne lyst til å bli sanger. 

Ruslana var i 2017 finalist i både Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse og Operalia.

Mélissa Petit (Tredjeprisvinner 2013)

mélissa-petit-blunder-busss-conflicted-copy-2013-08-07
Den franske sopranen Mélissa Petit er 27 år og er i dag ansatt ved Opernhaus Zürich. I 2013 fikk hun sitt gjennombrudd med priser i konkurranser i Frankrike og Italia, i tillegg til tredjeprisen i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse.

Fra 2010 til 2013 var hun ansatt ved The Opera Studio, Staatsoper Hamburg, og hun har opptrådt i Hamburg flere ganger siden. Hun synger et bredt repertoar, fra barokkmusikk av Telemann og Purcell til det tjuende århundrets operaer.  

Mélissa sang rollen som Micaela i Bizets Carmen ved operafestspillene i Bregenz sommeren 2017. Kommende opptredener er i rollen som Marzelline i Beethovens Fidelio og et gjestespill i Beijing, hvor hun skal synge Juliette i Gounods Roméo et Juliette.

Alexander Roslavets (Tredjeprisvinner 2017)

alexander_roslavets_bw
Bass-sangeren Alexander Roslavets er 31 år og fra Hviterussland. Han opptrådte som sanger allerede i skolealder, men utdannet seg til psykolog før han ble tatt opp ved Statskonservatoriet i St. Petersburg. Deretter ble han en del av Young Artists Opera Programme ved Bolsjojteateret i Moskva, sammen med Ruslana Koval.

I løpet av sine tre år ved Bolsjojteateret deltok han også i flere konkurranser. Han vant blant annet førsteprisen ved den nasjonale sangkonkurransen i Russland og ved International Eva Marton Singing Competition i Budapest.

Alexander Roslavets deler sin tid mellom Russland, hvor han opptrer ved Bolsjojteateret, og Tyskland, hvor han siden 2016 har vært ansatt ved Staatsoper Hamburg. Her synger han et bredt repertoar av bassroller, fra Mozart til Wagner og Puccini.

Giovanni Sala (Andreprisvinner 2017)

giovannisebastiano_sala
Den italienske tenoren Giovanni Sebastiano Sala er 25 år gammel og kommer fra en stor musikkfamilie. Han begynte svært tidlig med musikk og medvirket som guttesopran i operaforestillinger. Som 15-årig tenor kom han med i sin families vokalgruppe Famiglia Sala, hvor han sammen med sine foreldre og fire søstre synger et meget blandet repertoar, fra gammel kirkemusikk til folkesanger og evergreens.

Han ble utdannet som klassisk sanger i Milano og debuterte som Don Ottavio i Mozarts Don Juan og Nemorino i Donizettis Elskovsdrikken i 2014. Siden har han sunget på flere italienske scener, blant annet under ledelse av den berømte dirigenten Riccardo Muti.

I 2016 vant han talentprisen på La Scala i Milano for sin opptreden som Tamino i Mozarts Tryllefløyten

Bror Magnus Tødenes (tenor, Norge)

todenes1
Den norske tenoren Bror Magnus Tødenes fikk sin profesjonelle operadebut i en alder av 21 år. Han har allerede innspilt et soloalbum, og ble i 2016 tilknyttet Wiener Staatsoper.

Bror Magnus Tødenes spilte gitar før han oppdaget sitt sangtalent. Han tok først sin utdannelse i Trondheim, men flyttet senere til Roma og ble utdannet ved det berømte Santa Cecilia-akademiet.

I 2015 fikk han et stort gjennombrudd, da han vant både førsteprisen og publikumsprisen i Renata Tebaldi International Voice Competition. Samme år debuterte han ved Salzburg Festival. I 2016 vendte han tilbake til Salzburg og medvirket i Verdis Othello, ledet av dirigent Christian Thielemann. Samme år opptrådte han som Steuermann i Wagners Den flyvende Hollender ved Copenhagen Opera Festival.

collage_solister-kobenhavn