Gå til innholdet
Norsk | English
 

Jury

Vi er stolte over å presentere juryen for 2017! Juryen består av operadirektører og casting-medarbeidere fra flere av de største operahusene i verden, i tillegg til verdenskjente operasangere.

Birgitta Svendén, Direktør og kunstnerisk leder, Kungliga Operan i Stockholm (Juryleder)

Birgitta Svendén_BW

Foto: Kungliga Operan

Birgitta Svendén er en svensk mezzo-sopran som oppnådde en internasjonal karriere som Wagner-sangerinne. Hun er også et fullverdig medlem av Kungliga Musikaliska Akademien i Stockholm og æresdoktor ved Luleå tekniska universitet. 

Svendén har vært involvert i mange av verdens store operascener, som blant annet Bayreuth-festspillene. Hun har også vært en hyppig konsertsangerinne både nasjonalt og internasjonalt, og ble utnevnt til Hoffsangerinne av det svenske kongehuset i 1995.Ben Heppner, Tenor, Canada

Ben Heppner_BW
Foto: Kristin Hoebermann / CAMI


Heppner er anerkjent verden over som en av nåtidens ypperste dramatiske tenor. Han utmerker seg i de mest utfordrende rollene og er internasjonalt anerkjent for sin vakre stemme, intelligente musikalitet og glitrende dramatiske touch. Hans opptredener på operascenen, i konsert med orkester, i resital og på innspillinger har satt nye standarder for hans krevende repertoar.

I tillegg til hans imponerende sangkarriere, har Heppner jobbet som kringkaster på kanadisk radio. Han planlegger å fortsette med radiokringkastingen i tillegg til å holde mesterklasser, trene sangere til roller og delta som jurymedlem i sangkonkurranser.


Sophie de Lint, Opernhaus Zürich / Dutch National Opera, Amsterdam

Portrait_SophiedeLint_BW
Foto: Stefan Deuber

Kunstnerisk leder for Opernhaus Zürich. Operasjef for Dutch National Opera i Amsterdam fra september 2018. Har en mangesidig kunstnerisk og administrativ bakgrunn fra ledende sentraleuropeiske operahus, ikke minst operaen i Genève.

Karrieren inkluderer mange kunstneriske og administrative ansvarsroller innen opera. Som tidligere impresario har hun vært særlig opptatt av å oppdage og videreutvikle unge operatalenter.   

  

Annilese Miskimmon, Operasjef, Den Norske Opera & Ballett i Oslo

Annilese Miskimmon_BW
 Foto: DNO&B

Annilese Miskimmon er utnevnt som operasjef i Den Norske Opera & Ballett i Oslo fra august 2017. Hun har tidligere jobbet i flere prestisjetunge, internasjonale operahus, inkludert stillingen som kunstnerisk leder for Den Jyske Opera siden 2012. 

Som en lidenskapelig tilhenger av nye verk, har Miskimmon et internasjonalt rykte på seg for å revitalisere forsømte mesterverk og gjenoppfinne klassisk opera på en måte som gjør det mer tilgjengelig for et moderne publikum.Lenore Rosenberg, The Metropolitan Opera, New York

Lenore Rosenberg
Foto: BBC

Lenore Rosenberg har vært en svært anerkjent kunstnerisk medarbeider ved The Metropolitan Opera, og direktør for Mets Lindemann Young Artist Development Program.

I tillegg til å være en av operaindustriens ledende på casting, er hun et svært respektert jurymedlem for internasjonale sangkonkurranser. Hun har i mange år jobbet med å utvikle unge sangeres talent og er en mester i å identifisere hva de trenger å jobbe med og hvilken retning de trenger å gå for å øke sjansene deres for en karriere innen musikk. Sebastian Schwarz, Direktør, Glyndebourne Festival Opera

Sebastian Schwarz_BW
Foto: Glyndebourne Festival Opera

Sebastian Schwarz er en tyskfødt musiker og operasjef. Han har hatt en rekke høye stillinger i ulike operahus, som Theater an der Wien, Wexford Festival Opera i Irland, Staatsoper Hamburg og Wien Chamber Opera. I tillegg er han kunstnerisk leder og medgrunnleger av Pietro Antonio Cesti International Voice Competition for Baroque Opera i Innsbruck. 

I løpet av denne reisen har han tilegnet seg kunnskap om bransjen fra alle perspektiver. Han er en ettertraktet stemmespesialist og fast jurymedlem for store internasjonale sangkonkurranser.


Terje Stensvold, Baryton, Norge

terje_stensvold002_BW
Foto: Ellen Lande Gossner

Terje Stensvold er en norsk barytonsanger med en lang og imponerende karriere. Han er også utdannet lærer og filolog. Fra 1972 til 1999 var han ansatt som solist i Nasjonaloperaen, hvor han sang over 70 forskjellige roller av svært ulik karakter.

Med tittelrollen i Wagners Den flygende Hollender ble han en av verdens mest anerkjente operasangere og gjestet store internasjonale operahus som Frankfurt, Covent Garden, La Scala, München, Barcelona og Wien, med Wotan, Wanderer, Barak og Jochanaan. Ble ridder av St. Olavs orden 1. klasse i 2008. 
Jurysammensetning_endelig