Gå til innholdet
Norsk | English
 

Konkurransen 2017

MNK_3782

Mellom 8. og 18. august 2017 fikk Oslo igjen besøk av noen av verdens mest lovende sangtalenter. Gjennom ti intense dager kjempet deltakere fra hele verden om sin plass i den storslåtte finalen på Operaens Hovedscene.

Da den internasjonale juryen hadde avgitt sine stemmer etter finalekonserten, viste utregningen at det unge talentet Seungju Bahg, en tenor fra Sør-Korea, gikk av med seieren. Den italienske tenoren Giovanni Sala og den hviterussiske bassen Alexander Roslavets fikk henholdsvis 2. og 3. pris. Finalistprisene gikk til sopranen Ruslana Koval fra Ukraina og tenoren Pavel Petrov fra Hviterussland. Prisen for beste tolkning av norsk musikk gikk til Alexander Roslavets, og Christian Valle (bass-baryton, Norge) mottok Ingrid Bjoners stipend som beste norske deltaker.

Finalistene ble akkompagnert av Operaorkesteret, dirigert av John Helmer Fiore, og konserten ble overført på NRK fra Operaens hovedscene. 
H.M. Dronning Sonja delte ut prisene og takket finalistene fra scenen:

- Kjære finalister, jeg er full av beundring. Dere har rørt mitt hjerte. La meg få takke alle sammen for deres flotte opptredener i kveld. Suksessen til konkurransen kan ikke bli målt bare ved premiene dere vinner, men også ved den sikkerheten til de artistiske evner dere har oppnådd. 

Årets konkurranse

Det var stor internasjonal interesse for Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse blant unge sangere også i år. Det var 241 søkere fra 49 land, et rekordhøyt søkertall. Av disse var det 37 registrerte deltakere fra 20 land som deltok i de innledende rundene i Oslo. Dette skapte også interesse blant flere ambassader i Norge. Representanter fra blant annet ambassadene til Mexico, Canada og Serbia var tilstede under konkurransen. 

I tillegg til finalen på Den Norske Opera & Ballett, omfattet konkurransen en åpningsseremoni i Oslo Rådhus, innledende runder, semifinale, en mesterklasse i vokal teknikk og en konsert med den norske sopranen Lise Davidsen, som gikk av med seieren i konkurransen i 2015.

Konkurransens innledende runder og semifinale fant sted ved Norges Musikkhøgskole, og begge rundene var åpne for publikum. Rundene ble også livestrømmet på konkurransens hjemmeside, der seere fra hele verden kunne følge med på konkurransen. Annonseringen av resultatene ble strømmet i sosiale medier, slik at publikum fikk mulighet til å følge med på resultatene. 

Mesterklassen med den internasjonalt anerkjente tenoren, og ett av jurymedlemmene i årets konkurranse, Ben Heppner, og konserten med Lise Davidsen fant sted på vakre Oscarshall, hvor H.M. Dronning Sonja besørget vertskap. Mesterklassen ble også livestrømmet på konkurransens hjemmeside.

Hans Olav Brenner var konferansier på finalekonserten ved Den Norske Opera & Ballett. Konserten ble også sendt på NRK sine kanaler. Sendingen er tilgjengelig i de fleste land via NRKs programspiller.

Konkurransen arrangerte også to internasjonale gallakonserter i København og Moskva i november, i samarbeid med DR SymfoniOrkestret og Bolsjojteateret. Blant solistene var fire av årets finalister, vinner av Ingrid Bjoners stipend og to tidligere prisvinnere. På bildet fra venstre til høyre: Giovanni Sebastiano Sala, H.M. Dronning Sonja, Seungju Bahg, Alexander Roslavets
Foto: Marius Nyheim Kristoffersen. 

 

 

Med en internasjonal jury (link) av toppnavn innenfor operaverden, mesterklasser med prisbelønte sangere, og betydelige pengesummer for prisvinnerne, gir Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse eksepsjonelle unge sangere et karriereløft.

 

Publikum får muligheten til å oppdage morgendagens operastjerner gjennom unike konsertopplevelser (link til program). I åpne mesterklasser får man også et sjeldent innblikk i den kunstneriske prosessen. Ved hjelp av live-strømming og direktesendingen av finalen på NRK, er det mulig for alle, uansett hvor de er i verden, å oppleve spenningen.

 

Følg oss på Facebook og Instagram (linker) for å få oppdateringer om deltakere, arrangementer og siste nytt. Vi gleder oss til enda en sommer med sang!

 
Følg oss på Facebook og Instagram for å få siste nytt om konkurransen. 
noter