Gå til innholdet
Norsk | English
 

Pianister

Lina Braaten

Lina Braaten returnerer til Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse som en høyt verdsatt akkompagnatør både for sangere og instrumentalister. Hun har vunnet priser for kammermusikkfremføringer i tillegg til som solopianist, inkludert førsteprisen i Nordic Lied Duo Competition. 
Lina Braaten jobber ved Operaakademiet i Oslo som repetitør og som akkompagnatør ved Musikkhøgskolen. Hun har blant annet spilt konserter med Bergen Filharmoniske Orkester, gitt en solokonsert ved Ultima Oslo Contemporary Music Festival og spilt i Tokyo i forbindelse med the Grieg Celebration i 2007.

Lina Braaten Foto Åsa Maria Mikkelsen


Erling Ragnar Eriksen

Professor Erling Ragnar Eriksen underviser ved Universitetet i Stavanger. Han har spilt i et stort antall europeiske byer, samt i USA, Canada, Japan og Kina, på scener som Weill Recital Hall, Carnegie Hall, New York, Glenn Gould Studio, Toronto, Wigmore Hall, London, Symphony Hall, Birmingham, Gran Teatre del Liceu, Barcelona, Palacio Real de El Pardo, Madrid og Den Norske Opera & Ballett. Eriksen gir regelmessige masterklasser og har i denne forbindelse besøkt Roma, Pescara, Weimar, Stockholm, Paris, Nanjing og Guangzhou. Han har også flere CD-produksjoner bak seg.

Erling R. Eriksen


Christian Hundsnes Grøvlen

Christian Hundsnes Grøvlen er en av de lovende unge pianistene i Norge. Han har utmerket seg som solist og kammermusiker, både nasjonalt og internasjonalt, og er en verdsatt partner for sangere. Han har vunnet flere priser i konkurranser både på hjemmebane og i utlandet, har deltatt i de fleste store festivalene i Norge, spilt med flere norske orkestre og har jobbet med noen av de mest fremtredende norske musikerne i dag.

Christian Grøvlen foto Camilla Storvollen


John Lidal

John Lidal har i flere år vært en sentral figur i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, ved de innledende rundene, ved resitaler og mesterklasser. Han har vært fakultetsmedlem ved Manhattan School of Music siden 2001 og har jobbet med et stort antall sangere i verdensklasse, både individuelt og ved flere internasjonale operahus. Han har vært en del av Den Norske Opera & Balletts musikkstab i flere år, og er ettertraktet til mesterklasser og privat undervisning verden over. John Lidal er kunstnerisk leder av Lidal/North International Opera Workshops.

John Lidal Foot Erik Burås STUDIO B13

Mona Spigseth

Mona Spigseth er ansatt som universitetslektor ved Institutt for musikk, NTNU. Ved siden av å undervise i piano, kammermusikk og interpretasjon har hun en ekstensiv karriere som pianist og akkompagnatør. Hun har vært solist for alle de norske symfoniorkestrene og Trondheimsolistene, og har ved flere anledninger gitt konserter i Italia, Spania, Danmark, Sverige og England. Hun er også en ettertraktet akkompagnatør.

Mona Spigseth