Gå til innholdet
Norsk | English
 

Jury

 

Sophie de Lint BW 240x240

 

Sophie de Lint, Juryleder, Nederland/Sveits

Artistic Director for Opernhaus Zürich, med en mangesidig kunstnerisk og administrativ bakgrunn fra ledende sentraleuropeiske operahus, ikke minst operaen i Genève. Som tidligere impresario har hun vært særlig opptatt av å oppdage og videreutvikle unge sangtalenter.   

Jonathan Friend BW 240x240

 

Jonathan Friend, USA

Artistic Administrator ved Metropolitan Opera i New York siden 1984. Ansvarlig for planlegging av sesongprogrammene og engasjement av sangere og dirigenter. Han har i hele sin yrkeskarriere hatt en sentral plass i operaens verden.  
  

Kirchschlager BW 240x240

 

Angelika Kirchschlager, Østerrike

Mezzosopran født i Salzburg. Internationalt anerkjent operasanger som er ettertraktet på scener over hele verden. Kammersängerin ved Vienna State Opera. Vinner av European Cultural Award og Grammy. Honorary Member av London Royal Academy of Music. Underviser internasjonale masterklasser.


Dominique Meyer BW 240x240

 

Dominique Meyer, Østerrike 

Artistic Director ved Wiener Staatsoper. Sitter i direktørstyret for European Music Theatre Academy (EMA), og ved Conservatoire National de Paris. Foreleser ved institutt for teater-film og medievitenskap ved Universitetet i Wien.  

Pål Christian Moe BW 240x240

 

Pål Christian Moe, Norge 

Kunstnerisk rådgiver for Den Norske Opera & Ballett. Har omfattende internasjonal erfaring som kunstnerisk administrator og rådgiver. Leder for castingarbeidet ved operahus i Paris, Chicago, München og Glyndebourne. Tidligere produsent og leder for sangseksjonen ved Deutsche Grammophon.   

Christoph Seuferle BW 240x240

 

Christoph Seuferle, Tyskland

Artistic Director ved Deutsche Oper Berlin. Har tidligere hatt ledende stillinger ved anerkjente operahus som Montpellier National Opera, Opera National de Paris, Bavarian State Opera, Grand Théâtre de Genève, Maggio Musicale/Florence, Chorégies d’Orange og Bavarian State Opera, München.   

Bo Skovhus BW 240x240

 

Bo Skovhus, Danmark

Barytonsanger som startet sin karriere i 1988 ved Volksoper i Wien. Har de siste ti årene vært tett knyttet til Wiener Staatsoper. Ved siden av engasjementer ved operahus i Europa, USA og Japan, vier Bo Skovhus seg lidenskapelig til liedersang. Han ble i 2014 engasjert som professor i sang ved Norges musikkhøgskole.