Gå til innholdet
Norsk | English
 

Konkurransen 2015

Dronningen og tre prisvinnere 2

Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse 2015 gikk av stabelen i Oslo mellom 12. - 21. august. 36 sangere fra 21 nasjoner, deriblant Iran, Israel, New Zealand og Kina, konkurrerte om heder og ære, og en samlet prispott på rundt 600.000 kroner.

Den norske sopranen Lise Davidsen (28), gikk av med seieren. Hun vant også prisen for beste tolkning av norsk musikk, samt Ingrid Bjoners stipend. Den franske sopranen Elsa Dreisig og den ukrainske baryton Yuriy Yurchuk fikk henholdsvis 2. og 3. pris. To finalistpriser gikk til Leon Kosavic, baryton (Kroatia) og Alexey Lavrov, baryton (Russland). Finalistene ble akkompagnert av Oslo-Filharmonien, dirigert av John Helmer Fiore, og konserten ble overført på NRK fra Operaens hovedscene. H.M. Dronning Sonja delte ut prisene.

En utrolig reise
Jurylederen Sophie de Lint var imponert over de fem finalistenes prestasjoner.

- Man må ikke glemme den utrolige reisen disse fem unge talentene har vært gjennom for å komme til den avgjørende runden, og hvor stort mot som kreves for å stå på en scene som Den Norske Opera & Ballet, der alt kringkastes av NRK. En stor gratulasjon går til alle finalistene, for en kveld spekket av uforglemmelige musikalske øyeblikk! Jeg er sikker på at disse sangerne vil finne veien til den internasjonale scene innen kort tid. Jeg gleder meg til å følge med på dem videre, sa de Lint.

Flere konserter
I tillegg til finalen og semifinalen på Den Norske Opera & Ballett, og de innledende runder på Norges musikkhøgskole, omfattet konkurransen en åpningsseremoni i Oslo Rådhus, en gallakonsert med KORK i Universitetets Aula og en utendørs sommerkonsert med Marinemusikken ved Karpedammen på Akershus festning. Semifinalistene fikk muligheten til å delta i mesterklasser i enten regi eller vokal teknikk med pribelønte operaregissør Francisco Negrin og jurymedlem og internasjonalt anerkjente mezzosopran Angelika Kirchschlager.

qsimc2015