Gå til innholdet
Norsk | English
 

Jury

Birgitta Svendén, Sverige (juryleder)

birgitta-svendén_bw
Foto: Kungliga Operan


Birgitta Svendén er direktør og operasjef ved Kungliga Operan i Stockholm. Hun har bakgrunn som mezzo-sopran med en betydelig internasjonal karriere som Wagner-sangerinne. Hun er også et fullverdig medlem av Kungliga Musikaliska Akademien i Stockholm og æresdoktor ved Luleå tekniska universitet.

Svendén har vært involvert i mange av verdens store operascener. Hun har også vært en hyppig konsertsangerinne nasjonalt og internasjonalt, og ble utnevnt til Hoffsangerinne av det svenske kongehuset i 1995. 


Olga Kapanina, Russland

olga_bw_crop

Olga Kapanina er casting-direktør ved Bolsjojteateret i Moskva. Hun har tidligere vært operasjef ved Mikhailovsky Opera i St. Petersburg. Kapanina tok sin første mastergrad i piano ved Estonian National Academy of Music I 1976 og sin andre mastergrad i utøvende kunst ved St. Petersburg Conservatory i 1981.

Hun har vært førsteamanuensis ved St. Petersburg Conservatory i flere år har lang erfaring med å jobbe med unge sangere. Kapanina inviteres som jurymedlem til flere internasjonale sangkonkurranser. 


Christoph Seuferle, Tyskland

seuferle-laugh_bw_crop

Christoph Seuferle er operasjef ved Deutsche Oper Berlin. Han har tidligere hatt ledende stillinger ved anerkjente operahus som Opéra National Montpellier, Opéra National de Paris, Grand Théâtre de Genève, Maggio Musicale, Chorégies d’Orange og Bayerische Staatsoper i München.   

Seuferle fullførte sine studier i musikkteater-regi ved University of Music i Wien. Han har vært operasjef for Deutsche Oper Berlin siden sesongen 2007/2008 og fungerte som direktør i mellomsesongen 2011/2012. I 2001 ble han kåret til Chevalier des Arts et des Lettres for sine tjenester i Frankrike.


Randi Stene, Norge

randi-stene_bw
Foto: Erik Berg

Randi Stene tiltrådte som operasjef i Den Norske Opera & Ballett i 2020, etter å ha vært casting-ansvarlig og operasjef i Trondheim Symfoniorkester og Opera. Mezzosopranen er utdannet fra Norges musikkhøgskole og Operaakademiet i København og har en betydelig internasjonal karriere bak seg både som operasolist og konsertsanger.

Stene fikk sitt internasjonale gjennombrudd i Cardiff Singer of the World i 1991 og da hun sang Octavian i Rosenkavaleren på Théâtre du Châtelet i Paris. Hun var fast tilknyttet Det Kongelige Teater i København som solist frem til august 2019. 


Diane Zola, USA

diane-zola_photo-unknown_crop

Diane Zola begynte ved Metropolitan Opera i juli 2018 som assisterende kunstnerisk leder, med ansvar for casting. Hun var tidligere kunstnerisk leder ved Houston Grand Opera, hvor hun startet som direktør for HGO Studio, et internasjonalt anerkjent akademi for unge operasangere, pianister/ pedagoger og dirigenter.

Som en del av hennes brennende engasjement for unge sangere har Zola gitt mesterklasser og konsultasjoner i store deler av USA, Europa og i Cape Town, Sør-Afrika. Hun har deltatt som jurymedlem ved flere internasjonale musikkonkurranser.


jury-2021_no