Gå til innholdet
Norsk | English
 

Velkommen til DSIM 2017

Publisert av Frances Gerono

Kjære konkurransedeltakere, kjære publikum

Velkommen til Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse 2017!

Internasjonale musikkonkurranser har alltid operert i triangelet som utgjøres av artister, musikkinstitusjoner og publikum. Samspillet i triangelet er i stadig bevegelse – heldigvis! Vi som går inn i dette samspillet utfordres gang på gang av ett av musikklivets mest påtrengende spørsmål: Hvilke krav og forventninger stiller dagens publikum og musikkinstitusjoner til fremtidens utøvere innen klassisk musikk?

Som konkurranse gjør vi alt vi kan for å være en relevant og attraktiv partner for alle aktørene. Mer enn noe annet er det viktig for oss at konkurransens deltakere erfarer optimale vilkår for å yte sitt aller beste. 

DSIM er et stort samarbeidsprosjekt. Vi kan hevde oss i toppsjiktet av internasjonale konkurranser fordi noen av landets fremste musikkinstitusjoner har gått sammen om prosjektet. Den Norske Opera & Ballett, NRK TV og Norges musikkhøgskole bidrar med uvurderlig kompetanse og store ressurser i prosjektet. Stor takk til institusjonenes ledelse og medarbeidere! 

Vår takk går også til offentlige og private bidragsytere som gjør det mulig for oss å ha høye ambisjoner om kunstnerisk kvalitet og internasjonal gjennomslagskraft.

En spesiell takk går til H.M. Dronning Sonja og Det kongelige hoff. Dronningen har i snart 30 år sjenerøst og aktivt engasjert seg i konkurransens virksomhet. Når vi og våre samarbeidspartnere i disse dager inviterer publikum til å møte noen av verdens fremste unge sangere, ønsker vi at klangen fra de mange fremragende prestasjoner vi vil oppleve, skal være en varm hilsen til 80-årsjubilanten fra et takknemlig musikkliv!

Signatur einar
Einar Solbu, Styreleder

Signatur Lars
Lars H. Flæten, Daglig leder