Gå til innholdet
Norsk | English
 

Velkommen

Publisert av Mie Inchley

Hva kan være mer forfriskende enn møter mellom sangere som sprudler av kunstnerisk vilje og talent, og et forventningsfullt, kritisk og støttende publikum? Alt ligger til rette for store musikkopplevelser disse ti konkurransedagene!


Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse utvikler seg stadig og er i dag blant de internasjonalt ledende sangkonkurransene. Årets konkurranse vil, uten tvil, befeste og ytterligere styrke den sterke posisjon konkurransen har. Mange bidrar til det. I tillegg til de unge sangerne som deltar, er vi glade og stolte over å kunne presentere en jury og et knippe gjestepedagoger av internasjonalt ledende fagpersoner innen sang- og operafeltet. Også akkompagnatørene er av aller beste klasse.

Konkurransen er privilegert i å ha et nært samarbeid med landets ledende musikkinstitusjoner, først og fremst Den Norske Opera & Ballett, NRK, Oslo-Filharmonien og Norges musikkhøgskole. Og offentlige og private bidragsyterne gjør en høyst profesjonell konkurransegjennomføring mulig. Stor takk til alle som bidrar! En særlig takk til Det kongelige hoff og H.M. Dronning Sonja. Dronningens sjenerøse engasjement for konkurransen er av stor betydning for alle involverte.

Vi ønsker de unge konkurrentene all verdens hell og lykke! Og vi ønsker publikum varmt velkommen til et omfattende og mangefasettert program — til spennende musikalske mestermøter!


Signatur einar
Einar Solbu                                             
STYRELEDER


Signatur Lars
Lars Hallvard Flæten
DAGLIG LEDER