Gå til innholdet
Norsk | English
 

Sveaas gir 3 millioner til Dronningens musikkonkurranse

Publisert av Mie Inchley

Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse mottok et gavefond på 3 millioner kroner, under en konsert i Stiftelsens regi på lystslottet Oscarshall 28. august. Det er Anders Sveaas Almennyttige Fond som står bak donasjonen. Gavefondets avkastning skal benyttes til en økning av konkurransens 1. pris.

- Konkurransen fremstår i dag som en viktig internasjonal arena for unge sangere. Jeg har blitt imponert over det høye kunstneriske nivået blant deltakerne, sier Sophie de Lint, operasjef ved operaen i Zürich. Gjennom partnerskap med blant annet Metropolitan Opera i New York, Royal Opera Covent Garden i London og Bolshoi-teateret i Moskva, nyter konkurransen bred internasjonal dekning.

Christen Sveaas vil med gaven gi konkurransen bredere anerkjennelse, også utenfor de internasjonale operamiljøene. - H.M Dronningen og hennes stiftelse har tatt et stort steg for å fremme Norge som musikknasjon. Nå vil vi gjerne bidra til at konkurransen kan ta enda et steg. Vi håper flere vil være med på å styrke konkurransens- og deltakernes gjennomslagskraft ytterligere, sa Christen Sveaas på vegne av Anders Sveaas Allmennyttige Fond, under overrekkelsen.

H.M. Dronningen mottok den generøse prisen sammen med Lars Hallvard Flæten, daglig leder ved stiftelsen Dronning Sonja Internasjonale musikkonkurranse. Flæten mener den sjenerøse donasjonen kan bli betydningsfull for deltakernes karriereutvikling.

 - Donasjonen vil etter hvert bidra til å løfte konkurransen inn i det internasjonale tetsjiktet når det gjelder prispenger, noe som vil vekke oppmerksomhet. Dette kan gi talentene nye muligheter.

Konkurransen arrangeres annethvert år for sangere fra alle verdensdeler og arbeider kontinuerlig for å gi talentene mulighet til å eksponere seg. Donasjonen vil også styrke Ingrid Bjoners Stipend, som tildeles beste norske deltaker.

- Det har hatt stor betydning for utviklingen av min karriere at jeg vant 3. prisen i 2007. Det er svært viktig for oss i Norge å kunne måle oss opp mot det knallsterke internasjonale nivået i denne konkurransen, sier sopran og tidligere prisvinner Nina Gravrok. Sammen med John Lidal på piano, fremførte hun verk av blant andre Edvard Grieg og Richard Wagner for de inviterte gjestene på Oscarshall 28. august.

For mer informasjon, kontakt:
Lars Hallvard Flæten, Daglig leder
Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse
Tel: 92016208

Ballade.no har intervjuet Daglig Leder Lars Hallvard Flæten I forbindelse med gaven fra Anders Sveaas Almennyttige Fond. Artikkelen kan leses her.