Gå til innholdet
Norsk | English
 

Søknadsrekord - takk til alle søkere!

Publisert av Ane Wadd-Oseth

501 sangere fra 63 nasjoner har søkt om å delta i årets konkurranse. Dette er en ny rekord sammenlignet med 304 søkere i 2019. Takk for at dere valgte Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse som deres karrierepartner. For oss er dette en ære og et privilegium og vi ønsker hver og en av dere lykke til.

-Konkurransen opplever bred internasjonal oppmerksomhet. Det gjenspeiler seg i det rekordstore søkerantallet og de mange nasjonene som er representert på søkerlisten. Med stengte scener verden over er artister på trappene til en karriere i en fortvilet situasjon. Vi satser på være tilstede for sangerne når scenene forhåpentligvis åpner til høsten, sier konkurransens daglige leder Lars Hallvard Flæten.

En internasjonalt sammensatt jury av sangere, pedagoger og operasjefer vurderer alle søknadene. Juryen evaluerer alle søknader i løpet av april. Tidlig i mai vil vi invitere rundt 40 sangere til å delta i digitale innledende runder  15. og 16. juni. Alle søkere får skriftlig svar fra oss når resultatene fra uttaksjuryen er klare. 

Juryen som skal velge ut sangerne til de digitale innledende rundene har slik sammensetting:

Karl-Magnus Fredriksson, Court Singer, The Royal Swedish Opera 

karl-magnus
Karl-Magnus Fredriksson (baryton) har siden 1991 markert seg som både konsert- og operasanger. Siden 1999 har han vært tilknyttet Kungliga Operan i Stockholm. Han har opptrådd internasjonalt med ledende orkestre og dirigenter. Han er en kjent stemme i nordiske konserthus og fra opptredener på TV og radio. Han har også engasjert seg i produksjoner med samtidsmusikk. I 2004 ble han utnevnt som Kgl. Hoffsanger i 2013 mottok han Litteris et Artibus medaljen fra Hans Majestet Kong Carl XVI Gustaf av Sverige. Karl-Magnus er medlem av den Kungliga Musikaliska Akademien.

Mona Julsrud, Professor, vocal department, Norwegian Academy of Music

mona_julsrud
Mona Julsrud er utdannet ved Norges musikkhøgskole og  Royal College of Music i London. Hun har i mer enn tre tiår vært en etterspurt og aktiv konsertsanger både nasjonalt og internasjonalt. Hun har samarbeidet med dirigenter som Frans Bruggen, Philip Herreweghe og Fabio Biondi. Hennes repertoar strekker seg fra tidligere barokk til ny musikk og hun har sunget ved flere internasjonale festivaler. Hun har også gitt ut flere kritikerroste CD-innspillinger. Julsrud er professor i sang ved Norges musikkhøgskole.

Paul Hopper, Associate Artistic Administrator, Metropolitan Opera

paul

Paul Hopper fungerer som Associate Artistic Administrator for The Metropolitan Opera hvor han overser rollebesetningen av biroller og dekker omtrent 25 produksjoner per sesong. Tidligere var han Assistant Artistic Director for Houston Grand Opera hvor han assisterte i langtidsplanleggingen av det kunsteriske og rollebesetningen, styrte spesielle kunsteriske initiativ, og guidet en stor variasjon publikummere i læren om opera. Paul er ofte jurymedlem for internasjonale sangkonkurranser. 

Dominik Licht, Head of Artistic Department and Head of Casting, Bavarian State Opera

dominik-2
Dominik Licht er operasjef ved Bayerische  Staatsoper i München. Han mottok sinB.Mus.in Voice Performance fra McGill Universitet i Montreal. Etter en periode med å synge i Chorus Dresden State Opera (Semperoper) bestemmer han seg for å følge en karriere bak scenen. Etter ulike stillinger ved State Theater Oldenburg, Theater Bremen og State Theater Wiesbaden sluttet han seg til Komichen Opera Berlin. I Berlin jobbet han tre år som Head of Planning and the Head of he Younge operation og Head of Casting. Han vil også være å se i Salzburg Easter Festival i samme posisjon fra høsten 2021

Eytan Pessen, Pianist and vocal coach 

eytan-2

Eytan Pessen er en internasjonalt anerkjent pianist og coach for sangere. Han har tidligere vært direktør for Semperoper Dresden, leder for rollebesetningen på Stuttgart Opera og kunstnerisk konsulent for Ruhr2010, Teatro Massiomo i Palermo og Teatro San Carlo Napoli. Pessen har studert i Tel-Aviv, Philadelphia og New York, hvor han startet som vocal trener for Metropolitan  Opera Young Artist program. Fremføringer som pianist, vokal og piano mesterklasser i teater, konsert haller og festivaler verden rundt, inkludert Frankfurt, Paris, San Francisco,  Warsawa, Zurich, Cencertgebouw, Wigmore Hall, Carnegie Hall, Rheingau, Turku, Miskolc og Wildbad festivaler. Eytan er også jevnlig jurymedlem for flere internasjonale sang konkurranser.

 

Våre samarbeidende operaakademier har nominert 12 sangere direkte til de innledende rundene i Oslo:

Bayerische Staatsoper Young Artist Program, Munich

Bolshoi Theatre of Russia Young Artist Program, Moscow

Internationales Opernstudio, Opernhaus Zürich

Jette Parker Young Artists Programme, Royal Opera House, London

Lindemann Young Artist Development Program, Metropolitan Opera, New York

The International Opera Studio, Staatsoper Unter den Linden, Berlin