Gå til innholdet
Norsk | English
 

Søknadsrekord - takk til alle søkere!

Publisert av Ane Wadd-Oseth

En strålende bukett med 304 sangere fra 50 nasjoner har søkt om å delta i årets konkurranse i Oslo, 13. - 23. august. Takk for at dere valgte Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse som deres karrierepartner. For oss er dette en ære og et privilegium og vi ønsker hver og en av dere lykke til.

Konkurransen opplever betydelig internasjonal oppmerksomhet. Det gjenspeiler seg i den store søknadsmengden og de mange nasjonene som er representert på søkerlisten. For oss er det inspirerende å registrere at vi er attraktive og at vi kan bistå som karrierepartner for så mange talentfulle unge sangere.

Konkurransen har som mål å hjelpe talenter til en fremtidig karriere. Deltakerne tilbys blant annet karriereveiledning fra operasjefer, casting-sjefer, agenter og PR-ekspertise. Prisvinnerne oppnår engasjementer ved norske og internasjonale scener.

Programmet for konkurransen i august finner du her

Uttaksjuryen evaluerer alle søknader i løpet av april. Tidlig i mai vil vi invitere rundt 40 sangere til å delta i Konkurransen i august. Alle søkere får skriftlig svar fra oss når resultatene fra uttaksjuryen er klare. 

Våre samarbeidende operaakademier har nominert 12 sangere direkte til de innledende rundene i Oslo:

Bayerische Staatsoper Young Artist Program, München

Bolshoi Theatre of Russia Young Artist Program, Moskva

Internationales Opernstudio
, Opernhaus Zürich

Jette Parker Young Artists Programme, Royal Opera House, London

Lindemann Young Artist Development Program, Metropolitan Opera, New York

Teatro alla Scala Academy Young Artist Program
, Teatro alla Scala, Milano

The International Opera Studio, Staatsoper Unter den Linden, Berlin