Gå til innholdet
Norsk | English
 

Juryen for 2019 er komplett

Publisert av Ane Wadd-Oseth

Vi kan med stolthet og glede presentere en strålende jury for Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse 2019, som avholdes i Oslo 13. – 23. august. Juryen representerer en solid kompetanse og erfaring, med syv anerkjente personligheter fra det internasjonale operamiljøet. Vi gleder oss til å ønske jurymedlemmene velkommen til Oslo og til å jobbe sammen med dem. De syv eminente medlemmene er:


Birgitta Svendén, Sverige (juryleder)

birgitta-svendén_bw
Foto: Kungliga Operan

Birgitta Svendén er direktør og kunstnerisk leder ved Kungliga Operan i Stockholm. Hun har bakgrunn som mezzo-sopran med en betydelig internasjonal karriere som Wagner-sangerinne. Hun er også et fullverdig medlem av Kungliga Musikaliska Akademien i Stockolm og æresdoktor ved Luleå tekniska universitet.

Svendén har vært involvert i mange av verdens store operascener. Hun har også vært en hyppig konsertsangerinne nasjonalt og internasjonalt, og ble utnevnt til Hoffsangerinne av det svenske kongehuset i 1995.

 

Stefan Herheim, Norge

stefan-herheim2_photo-dnob_crop
Foto: Den Norske Opera & Ballett

Stefan Herheim er en renommert norsk operaregissør bosatt i Berlin. Han har gjort et stort antall produksjoner ved flere store internasjonale operascener og ved festspill og festivaler i Salzburg, Bayreuth, Bergen, Glyndebourne og Edinburgh. 

Herheim er professor ved Operahøgskolen (KHiO) og er utnevnt som operasjef på Theater an der Wien fra 2022. Fra 2020 iscenesetter han Wagners Tetralogie Der Ring des Nibelungen på Deutsche Oper Berlin. Herheim har blitt kåret til «Årets regissør» av tidsskriftet Opernwelt hele tre ganger.

 

Sumi Jo, Sør-Korea

sumi-2015-website-4-c_bw
Foto: Youngho Kang

Sumi Jo har etablert seg som en av hennes generasjon mest ettertraktede sopraner. Hun gjorde sin europeiske operadebut som Gilda (Rigoletto) på Teatro Comunale Giuseppe Verdi i Trieste i 1986. Hun har siden blitt møtt med eksepsjonelle utmerkelser, både av publikum og presse, for forestillinger i operahus og konsertsaler over hele verden.

Hennes mange prestisjefylte priser inkluderer den internasjonale Puccini-prisen og førstepremien ved internasjonale konkurranser i Seoul, Napoli, Enna, Barcelona, Pretoria og Carlo Alberto Cappelli International Competition i Verona. Hun ble valgt til UNESCO 'Artist for Peace' i 2003.

 

Robert Körner, Tyskland

robert-körner2_photo_crop
Foto:

Robert Körner er kunstnerisk direktør ved Opéra de Lyon og utnevnt som casting-direktør ved Vienna State Opera fra 2020. Han er i tillegg leder av operaakademiet i Lyon sammen med dets kunstneriske leder.

Körner har lang erfaring innenfor opera og teater, og kommer fra en bakgrunn som solo ballettdanser og ballettadministrator ved Saarländischen Staatstheater Saarbrücken i Tyskland. Robert engasjeres som jurymedlem i flere sangkonkurranser, inkludert Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse.

 

Sergei Leiferkus, Russland

sergei-leiferkus-baritone_photo-canto_bw
​Foto:

Sergei Leiferkus er en russisk baryton som regnes som en av verdens mest anerkjente utøvende artister. Han har sunget ved operahus over hele verden og i konsert med mange av verdens ledende orkestre. Sergei er fortsatt å se på scenen ved mange operahus, i tillegg til at han synger i forestillinger ved festivaler, i recital og i kammerproduksjoner.

Foruten hans hyppige opptredener i operahus, ved konsertscener og i recital, gir Sergei også mesterklasser og er lærer i Berlin, Toronto, Moskva og Boston, samt ved den berømte Britten-Pears School i Aldeburgh.

 

Annilese Miskimmon, Irland/Storbritannia

annilese_photo-robert-workman_crop
Foto: Robert Workman

Annilese Miskimmon er operasjef ved Den Norske Opera & Ballett i Oslo. Før hun kom til Oslo var hun daglig leder/kunstnerisk direktør for Den Jyske Opera. Hun har også vært konsultassistent ved Glyndebourne Festival og Tour, og kunstnerisk direktør for Opera Theatre Company Ireland. Hun har jobbet ved flere prestisjetunge, internasjonale operahus.

Miskimmon har vunnet flere priser for sitt kritikerroste arbeid. Hun har vært jurymedlem ved International Opera Awards, European Opera-Direction Prize og Armel International Festival, i tillegg til Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse.

 

Diane Zola, USA

diane-zola_photo-unknown_crop
Foto: Ukjent

Diane Zola begynte ved Metropolitan Opera i juli 2018 som assisterende kunstnerisk leder. Hun var tidligere kunstnerisk leder ved Houston Grand Opera, hvor hun startet som direktør for HGO Studio, et internasjonalt anerkjent akademi for unge operasangere, pianister/ pedagoger og dirigenter. 

Som en del av hennes engasjement for unge sangere, pianister og dirigenter, har Zola gitt mesterklasser og konsultasjoner i store deler av USA, Europa og i Cape Town, Sør-Afrika. Hun engasjeres som jurymedlem ved flere konkurranser, inkludert Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse.