Gå til innholdet
Norsk | English
 

En oppdatering om konkurransen i 2021

Publisert av Ane Wadd-Oseth

Den globale pandemien Covid-19 har påvirket oss alle, og virkeligheten vår har endret seg. Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse har fortsatt som mål å arrangere en flott konkurranse i 2021. Vår misjon forblir å støtte karriereutviklingen til unge sangere.
For å imøtekomme mulige reisebegrensninger, vil de innledende rundene med 40 utvalgte sangere gjennomføres digitalt i juni 2021. Alle de 40 utvalgte deltakerne må forberede en direkte videoopptreden av en arie og en Lied, akkompagnert av piano.

Konkurransens jury velger 12 sangere som skal opptre under semifinalen i Oslo. Semifinalistene må registrere seg i Oslo fredag 13. august og semifinalen finner sted ved Norges musikkhøgskole søndag 15. august.

I tillegg til pengepremier, eksponering til musikkbransjen og spennende konsertmuligheter, kan deltakerne se frem til mesterklasser og omfattende karriereveiledning fra internasjonalt anerkjente eksperter. Seks sangere skal fremføre arier og duetter i finalen på hovedscenen ved Den Norske Opera & Ballett fredag 20. august 2021.

Søknadsfristen er 1. april 2021. Alle søkere må bruke det elektroniske søknadsskjemaet, som gjøres tilgjengelig via vår hjemmeside. Detaljerte konkurranseregler finner du her. Vi åpner for søknader i begynnelsen av 2021.

Det gleder oss å ønske alle sangere født i 1989 eller senere velkommen til å søke om konkurransen i 2021.