Gå til innholdet
Norsk | English
 

Jury

Vi er stolte over å presentere den foreløpige juryen for 2017! Juryen består av operadirektører og casting-sjefer fra flere av de største operahusene i verden, i tillegg til to verdenskjente operasangere.

Ben Heppner, Tenor, Canada

Ben Heppner_BW

Foto: Kristin Hoebermann / CAMI

Heppner er anerkjent verden over som nåtidens ypperste dramatiske tenor. Han utmerker seg i de mest utfordrende rollene og er internasjonalt anerkjent for sin vakre stemme, intelligente musikalitet og glitrende dramatiske touch. Hans opptredener på operascenen, i konsert med orkester, i resital og på innspillinger har satt nye standarder for hans krevende repertoar.

I tillegg til hans imponerende sangkarriere, har Heppner jobbet som kringkaster på kanadisk radio. Han planlegger å fortsette med radiokringkastingen i tillegg til å holde mesterklasser, trene sangere til roller og delta som jurymedlem i sangkonkurranser.
 

Annilese Miskimmon, Operasjef, Den Norske Opera & Ballett i Oslo
Annilese Miskimmon_BW

Foto: DNO&B

Annilese Miskimmon er utnevnt som operasjef i Den Norske Opera & Ballett i Oslo fra august 2017. Hun har tidligere jobbet i flere prestisjetunge, internasjonale operahus, inkludert stillingen som kunstnerisk leder for Den Jyske Opera siden 2012. 

Som en lidenskapelig tilhenger av nye verk, har Miskimmon et internasjonalt rykte på seg for å revitalisere forsømte mesterverk og gjenoppfinne klassisk opera på en måte som gjør det mer tilgjengelig for et moderne publikum.


Sebastian Schwarz, Direktør, Glyndebourne Festival Opera

Sebastian Schwarz_BW

Foto: Glyndebourne Festival Opera

Sebastian Schwarz er en tyskfødt musiker og operasjef. Han har hatt en rekke høye stillinger i ulike operahus, som Theater an der Wien, Wexford Festival Opera i Irland, Staatsoper Hamburg og Wien Chamber Opera. I tillegg er han kunstnerisk leder og medgrunnleger av Pietro Antonio Cesti International Voice Competition for Baroque Opera i Innsbruck. 

I løpet av denne reisen har han tilegnet seg kunnskap om bransjen fra alle perspektiver. Han er en ettertraktet stemmespesialist og fast jurymedlem for store internasjonale sangkonkurranser.


Birgitta Svendén, Direktør og kunstnerisk leder, Kungliga Operan i Stockholm

Birgitta Svendén_BW
Foto: Kungliga Operan

Birgitta Svendén er en svensk mezzo-sopran som oppnådde en internasjonal karriere som Wagner-sangerinne. Hun er også et fullverdig medlem av Kungliga Musikaliska Akademien i Stockholm og æresdoktor ved Luleå tekniska universitet. 

Svendén har vært involvert i mange av verdens store operascener, som blant annet Bayreuth-festspillene. Hun har også vært en hyppig konsertsangerinne både nasjonalt og internasjonalt, og ble utnevnt til Hoffsangerinne av det svenske kongehuset i 1995.
 
Jurysammensetning_foreløpig