Gå til innholdet
Norsk | English
 

Semifinalistene er annonsert

Etter to dager med innledende runder, er det nå 12 av 37 registrerte deltakere igjen i konkurransen.

Deltakere 2017

Vi er stolte av å presentere deltakerne til Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse 2017! 241 sangere fra 49 land søkte seg til årets konkurranse og 40 sangere fra 21 land er invitert til å delta.


Takk til alle søkere

En strålende bukett med 241 sangere fra 48 nasjoner har søkt om å delta i årets Konkurranse i Oslo, 8. - 18. august. Takk for at dere valgte Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse som karrierepartner. For oss er dette en ære og et privilegium. Vi ønsker hver og en av dere lykke til.


Prisvinnernes karriereutvikling

Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse har som mål å hjelpe uge talenter til en fremtidig karriere. Helt fra oppstarten har Konkurransens formål blant annet vært å skape en internasjonal musikkarena i Norge, som synliggjør uge musikkutøvere og gir dem en mulighet til å bli vurdert opp mot et internasjonalt nivå.

Yulia Mazurova in the 2015 seminfinal. Photo: Marius Nyheim Kristoffersen.

Velkommen til Konkurransen i 2017

Datoene for Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse 2017 er klare! Mellom 8. og 18. august vil Oslo igjen få besøk av noen av verdens mest lovende sangtalenter. Gjennom ti intense dager vil deltakere fra hele verden kjempe om sin plass i den storslåtte finalen på Operaens Hovedscene.


DSIM Prisvinnere inntar Oslo denne sesongen

Vi er veldig stolte over å kunngjøre at en rekke av våre prisvinnere opptrer i Oslo denne sesongen. To av våre institusjonelle partnere, Den Norske Opera & Ballett og Oslo-Filharmonien, er vertskap for fem av våre første- og andreprisvinnere og én finaleprisvinner. Prisvinnerne våre opptrer i hele 47 oppsetninger av produksjonene nedenfor.


 

Randi Stene, mezzo soprano and QSIMC board member.

Nytt styre for stiftelsen

Stein Olav Henrichsen (direktør ved Munch-museet) og Randi Stene (internasjonalt anerkjent mezzosopran) er valgt til nye medlemmer i styret for stiftelsen Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse.


Lise Davidsen, first prize winner 2015. Photo: Marius Nyheim Kristoffersen.

Takk for i år!

Vi kan se tilbake på et år med nye store sjanser og gjennombrudd for mange av våre strålende sangere. Her er noen av våre høydepunkter fra 2015. Vi ønsker sangere, samarbeidspartnere, publikum og venner et riktig godt nytt år! 


Lars Flæten, Executive Director. Photo: Camilla Storvollen

Tusen takk til alle

"It is my privilege to extend a heartfelt and warm thank you to everybody involved in making this year's Competition such a great success. The list of thanks is very long, as the Competition is a result of an amazing and unique cooperative spirit, within the proud and beautiful landscape of music life in Norway". Executive Director Lars Hallvard Flæten.


Velkommen

Hva kan være mer forfriskende enn møter mellom sangere som sprudler av kunstnerisk vilje og talent, og et forventningsfullt, kritisk og støttende publikum? Alt ligger til rette for store musikkopplevelser disse ti konkurransedagene!


Fikk pangstart på karrieren

- Det viktigste er å få frem det du har lyst til å formidle. Det er rådet sopran Hamida Kristoffersen (27) vil gi årets deltakere.
Hun var finalist i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse i 2013, og vant både prisen for beste framføring av norsk musikk, og Ingrid Bjoners Stipend, som tildeles beste norske deltaker.

Photo: Camilla Sophie Storvollen

Hjemme på scenen

For 2013-vinner Kristina Mkhitaryan, var Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse et viktig springbrett for en spirende karrière som operasanger. Her forteller hun om å mestre nervene, en forkjærlighet for Norge, og viktigheten av en god middag!


testbeskrivelse The Norwegian National Opera & Ballet
Photo: Christopher Hagelund Photo: Sølve Sundsbø, Det kongelige hoff